Перейти до основного вмісту

ДЦКЗ Держспецзв’язку запустив нові послуги захисту державних органів від DDoS-атак

26.06.2024

Державний центр кіберзахисту Держспецзв’язку (ДЦКЗ Держспецзв’язку) за підтримки Проєкту USAID «Кібербезпека критично важливої інфраструктури України» провів семінар для майже 50 державних установ, де презентував послуги з кіберзахисту і нові сучасні рішення захисту від DDoS-атак.

«Нові рішення кіберзахисту від Держспецзв’язку дадуть державним органам та організаціям можливість стати більш захищеними. Ми закликаємо колег з держсектору по максимуму використати ці можливості, щоб ефективніше захищатись від ворожих кібератак», – наголосив під час відкриття заходу Голова Держспецзв’язку Юрій Мироненко.

Він подякував Проєкту USAID «Кібербезпека критично важливої інфраструктури України» за програмну продукцію та сервісну підтримку, а також за спільне проведення заходу.

Директорка Бюро з питань демократії та врядування Місії USAID в Україні Енн Хоппер підкреслила, що США твердо підтримують Україну у її протистоянні повномасштабному вторгненню росії, у тому числі у кіберпросторі.

«Кібербезпека - це не лише про захист даних. Це й про те, що мільйони українців можуть безперебійно отримувати державні послуги щодня. Для цього USAID підтримало Держспецзв’язку у покращенні технічних спроможностей для захисту 70 державних інтернет-ресурсів та вебсервісів від DDoS-атак і планує підтримати захист ще 170 ресурсів, інтегрувавши їх у Центр очищення трафіку Держспецзв’язку від DDoS-атак», – підкреслила Енн Хоппер.

За словами т.в.о. начальника ДЦКЗ Держспецзв’язку Олексія Дорофєєва, запровадження найсучасніших технологій, інструментів та практик в умовах постійної агресії у кіберпросторі – необхідна умова забезпечення стабільної роботи державних інформаційних систем та надання послуг громадянам. Саме тому в ДЦКЗ Держспецзв’язку триває постійна робота над розвитком послуг з кіберзахисту, які надає центр.

Нові технічні рішення із захисту від DDoS-атак базуються на найсучасніших технологіях від лідерів світового ринку кіберзахисту – компаній Radware та Akamai Technologies. Продукція цих компаній забезпечує ефективне виявлення та блокування різноманітних кіберзагроз на різних рівнях. Більше того, такі системи захисту можуть бути розгорнуті як з використанням «наземних», так і з використанням хмарних рішень. Або ж є можливість використовувати гібридну версію сервісу, яка включає обидва компоненти.

За словами заступника начальника управління ДЦКЗ Держспецзв’язку Олександра Руденка серед ключових переваг хмарних сервісів: можливість швидкого підключення об’єкта усього за кілька годин і можливість підключати велику кількість вебресурсів за короткий період, максимально повний функціонал, включаючи кабінет користувача, де можна в режимі реального часу відстежувати, що відбувається із системами.

Натомість гібридні та «наземні» системи захисту від DDoS-атак дають можливість отримувати послуги відповідно до постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку надання послуг Національного центру резервування державних інформаційних ресурсів» № 522 від 3 травня 2022 року. Окрім того, «наземні» системи захисту, які надає ДЦКЗ Держспецзв’язку, мають атестат відповідності комплексної системи захисту інформації (КСЗІ), що може бути необхідною умовою для багатьох клієнтів.

Представники ДЦКЗ Держспецзв’язку готові надати розгорнуті консультації щодо переваг того чи іншого підходу побудови систем захисту від DDoS-атак та допомогти визначитися з оптимальним рішенням.

Також учасникам семінару були презентовані інші сервіси з кіберзахисту, які надає ДЦКЗ Держспецзв’язку: захищений доступ до мережі інтернет, резервне копіювання та архівування державних електронних інформаційних ресурсів, захист електронної пошти та фільтрація трафіку, тестування систем та мереж на наявність вразливостей, захист DNS, оцінка рівня захищеності та багато інших.

Фото доповідача з конференції

За темою «ЗМІ»

07.10.2024

Фахівці ДЦКЗ Держспецзв’язку обмінялися досвідом з представниками Akamai

20.09.2024

Державний центр кіберзахисту збільшує технічні спроможності Національного центру резервування державних інформаційних ресурсів та системи виявлення вразливостей і реагування на кіберінциденти та кібератаки

09.07.2024

Державний центр кіберзахисту збільшує технічні спроможності Національного центру резервування державних інформаційних ресурсів

26.06.2024

ДЦКЗ Держспецзв’язку запустив нові послуги захисту державних органів від DDoS-атак

19.06.2024

Державний центр кіберзахисту збільшує технічні спроможності Національного центру резервування державних інформаційних ресурсів

Більше новин