Перейти до основного вмісту

Фахівці ДЦКЗ Держспецзв’язку обмінялися досвідом з представниками Akamai

07.10.2024

Делегація Державного центру кіберзахисту Держспецзв’язку відвідала офіс компанії Akamai у Кракові (Польща). Під час візиту фахівці Центру взяли участь у воркшопах та дискусійних панелях, де обговорили виклики у кіберпросторі, перед якими постають державні та приватні структури.

російські хакери не полишають спроб отримати доступ до інформації, яка може дати їм перевагу під час війни, та проникнути до інформаційних систем державних установ, зокрема з використанням фішингових розсилок. Тож захист від фішингових кампаній, а також ефективні засоби протидії сучасним методам автоматизації та копіювання людської поведінки, які застосовуються для атак, стали основними темами воркшопів першого дня візиту.

Другий день був присвячений конференції, яка стала майданчиком для обговорення двох ключових тем: викликів у кіберпросторі, перед якими постають держави, а також інструментарію та передових стратегій кібербезпеки, які дають можливість протистояти атакам.

Заступник начальника управління Державного центру кіберзахисту Держспецзв’язку Олександр Руденко розповів учасникам конференції про досвід українських кіберзахисників у протистоянні російським кібератакам. Він звернув увагу на постійну еволюцію підходів та тактик ворожих хакерів, а також інструментарію, який вони використовують. Це важливо для розуміння того, що кіберзахист має бути сталим процесом, який забезпечує безперервне посилення захисту систем, гнучкість та здатність швидко адаптуватися до викликів у кіберпросторі, які постійно змінюються.

У третій день візиту фахівці Державного центру кіберзахисту Держспецзв’язку відвідали NOCC та SOCC офісу компанії Akamai у Кракові, де мали можливість обмінятися досвідом використання найкращих практик підтримки стійкості мереж та пом’якшення наслідків кібератак у реальному часі.

Нагадаємо: компанія Akamai від початку повномасштабного вторгнення забезпечує активну технічну та технологічну підтримку України, яка дає можливість підвищувати кіберстійкість українських інформаційних систем.

Фахівці ДЦКЗ Держспецзв’язку обмінялися досвідом з представниками Akamai

07.10.2024

Фахівці ДЦКЗ Держспецзв’язку обмінялися досвідом з представниками Akamai

20.09.2024

Державний центр кіберзахисту збільшує технічні спроможності Національного центру резервування державних інформаційних ресурсів та системи виявлення вразливостей і реагування на кіберінциденти та кібератаки

09.07.2024

Державний центр кіберзахисту збільшує технічні спроможності Національного центру резервування державних інформаційних ресурсів

26.06.2024

ДЦКЗ Держспецзв’язку запустив нові послуги захисту державних органів від DDoS-атак

19.06.2024

Державний центр кіберзахисту збільшує технічні спроможності Національного центру резервування державних інформаційних ресурсів

Більше новин